Suomen Big Band -mestaruus 2016 ratkesi Helsingissä

Suomen Big Band -Yhdistys ry:n ja Metropolian järjestämä Suomen big band -mestaruuskilpailu käytiin lauantaina 26.11. Arabiasalissa Helsingissä. Sointi Jazz Orchestra sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle yhdessä Jyväskylä Big Bandin kanssa. Kilpailun tuomaristo koostui arvostetuista big band -muusikoista ja kapellimestareista Petri Juutilaisesta, Esko Heikkisestä ja Pentti Lahdesta.

Kuva Janne Tarmio

Kuva Janne Tarmio

Sointi Jazz Orchestra  kapellimestarinaan Rasmus Soini esitti Soinin sävellyksen Taivaan merkit, jonka perusteella tuomaristo palkitsi Soinin sävellysstipendillä. Kilpailukappale löytyy myös SJO:n Syntymä-debyyttialbumilta. Lisäksi Sointi Jazz Orchestran matalien vaskien sektio sai tuomaristolta erityismaininnan ja stipendin.

Yhtye kiittää ja kumartaa saamastaan huomiosta ja tuesta kuluneen kolmivuotisen taipaleen aikana. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon joulukonsertteihin (7.12. Espoo ja 8.12. Helsinki) sekä keväällä Jazzliiton yhteistuotantokiertueelle!

Uusia projekteja on viritteillä – niistä kullaan lisää lähiaikoina.

Seuraa myös Sointi Jazz Orchestran Soivaa joulukalenteria Facebookissa.