Levynjulkaisukiertue, mesenaattikampanja sekä 5-vuotissynttärikonsertti Sointi Jazz Orchestran syksyssä!


Sointi Jazz Orchestran syksyä värittävät uuden Saarnaaja-albumin levynjulkaisukiertue, albumin julkaisuun liittyvä mesenaattikampanja sekä yhtyeen 5-vuotissyntymäpäiväkonsertti. Myös Jörö-Jukka saa viimeisen esityksensä tiistaina 18.9. Sellosalissa.

Sointi Jazz Orchestra & Juhani Aaltonen: Saarnaaja – uusi albumi, kiertue ja joukkorahoituskampanja

Sointi Jazz Orchestra ja Juhani Aaltonen tekivät ensimmäisen yhteiskonserttinsa jo maaliskuussa 2016, jolloin Rasmus Soinin säveltämä viisiosainen Saarnaaja sai kantaesityksensä Espoon kulttuurikeskuksessa. Magnusborgin studiolla äänitetty albumi julkaistaan savonlinnalaisen Nova Records –levymerkin kautta 3.11.2018. ”Saarnaaja on ilmava ja melodinen, ihan ilmeisiä hittiaineksia sisältävä teos, joka kumartaa hienolla tavalla Aaltosen omaperäiselle, vapaasta jazzista nousevalle tyylille”, Katri Kallionpää, Jazzkeittiö. Kokonaisuus ammentaa vaikutteita eri rytmimusiikin tyylien lisäksi myös klassisen musiikin puolelta.

Albumin julkaisua juhlistetaan kolmen konsertin levynjulkaisukiertueella:

  • lauantaina 24.11. klo 18 / Saarnaaja / Savonlinnan Tuomiokirkko, Savonlinna
  • sunnuntaina 25.11. klo 16 / Saarnaaja / Warkaus-sali, Varkaus
  • lauantaina 1.12. klo 16 / Saarnaaja / Paavalin kirkko, Helsinki

Magnusborgin studiolla 2016 – Kuva Pekka Seppänen

 

Albumin tuotantokulujen kattamiseksi 16.9. käynnistyy joukkorahoituskampanja mesenaatti.me-sivustolla. Kampanjan kautta voit tukea yhtyeen toimintaa mm. hankkimalla yhtyeen aiempien Syntymä- ja Tiernapojat-albumien lisäksi uuden signeeratun Saarnaaja-albumin, jonka saat postitettuna kotiisi jo ennen virallista julkaisua. Joukkorahoituskampanjan jatkuu sunnuntaihin 7.10. saakka ja löydät sen täältä. Kiitos tuestasi

Saarnaaja-kansi (Juha Koivusalo)

 

Sointi Jazz Orchestra ensikonsertista tulee kuluneeksi 5 vuotta!

Marraskuussa tulee kuluneeksi viisi vuotta yhtyeen ensimmäisestä konsertista. Kertaluontoiseksi tarkoitettua Rasmus Soinin sävellyskonserttia on nyt seurannut 47 konserttia 13 eri paikkakunnalla 72 eri muusikon voimin, neljä kokonaisuutta vierailevan solistin kanssa, yhteistyötä tanssijoiden, graafikoiden ja Ylioppilasteatterin kanssa, menestystä kilpailuissa kotimaassa ja ulkomailla sekä kolme albumia. Synttärikonsertissa kuullaan otteita Sointi Jazz Orchestran ohjelmistoista sekä yhtyeen jäsenten sävellysten kantaesityksiä. Lisäksi konserttipäivänä julkaistaan Saarnaaja-albumi, jonka solistina soittaa legendaarinen Juhani ”Junnu” Aaltonen. Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan yhtyeen seuraava merkkipaalua!

  • lauantaina 3.11. klo 16 / Sointi Jazz Orchestran 5-vuotissynttärikonsertti / Arabiasali, Helsinki

Ensimmäisen konsertin juliste (Juha Koivusalo)

 

Vielä kerran: Sointi Jazz Orchestra & Aili Ikonen: Jörö-Jukka

Tiistaina 18.9. Jörö-Jukka-satukirjan tarinat heräävät jälleen eloon Sointi Jazz Orchestran ja Aili Ikosen Jörö-Jukka-konsertissa Espoon Sellosalissa. Tiistaiaamun konsertti on näillä näkymin viimeinen mahdollisuus kuulla tämä upea Aleksis Liukon säveltämä kokonaisuus livenä, kun loppuvuodesta laulaja Aili Ikonen siirtyy osaksi lauluyhtye Rajatonta.

Lue säveltäjä Aleksis Liukon haastattelu Jörö-Jukasta sekä Katri Kallionpää konserttiraportti viime syksyltä.

  • tiistaina 18.9. klo 10.15 / Jörö-Jukka / Sellosali, Espoo