Sointi Jazz Orchestran ohjelmisto kevät 2023

Sointi Jazz Orchestra & VILDÁ kiertueella maaliskuussa

Keväällä Sointi Jazz Orchestra saa vieraakseen omaäänisen maailmanmusiikkiduo VILDÁn. Esiintyjät tekevät kolme konsertin kiertueen maaliskuussa.

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut, Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka ja Sointi Jazz Orchestran ilmava ja mahtipontinen ilmaisu luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

Konserttien ohjelmisto koostuu VILDÁ-yhtyeen sävellyksistä, jotka on sovitettu juuri tätä yhteistyötä varten orkestraalisen maalaileviksi teoksiksi.

Sointi Jazz Orchestra x VILDÁ
to 16.3.2023 klo 18 @ Vuotalo, Helsinki / Liput
pe 17.3.2023 klo 19 @ Kangasala-talo, Kangasala / Liput
la 18.3.2023 klo 19 @ Taidetehdas, Porvoo / Liput


Huhtikuussa sukelletaan Sid Hillen kiehtovaan musiikilliseen maailmaan!

Huhtikuun konsertin ohjelmisto koostuu Hillen jazzorkesterille kirjoittamista sävellyksistä, jotka ovat menestyneet erilaisissa kilpailussa Suomessa ja maailmalla. Lisäksi Sointi Jazz Orchestra esittää konsertissa kaksi Sid Hillen tilaustyötä, jotka hän on kirjoittanut juuri tätä konserttia varten. Hillen kiinnostavissa sävellyksissä klassisen ja jazzmusiikin elementit yhdistyvät persoonalliseksi sävelkieleksi, joka inspiroi ja yllättää.

Hille on järjestänyt Temppeliaukion kirkossa yli 80 Two Moons -sarjan konserttia sekä lähes 600 improvisaatiokonserttia usean vuosikymmenen aikana, mikä tuo Sointi Jazz Orchestran konserttivierailuun ainutlaatuisen lisän.

Sointi Jazz Orchestra x Sid Hille
pe 14.4.2023 klo 19 @ Temppeliaukion kirkko, Helsinki / LiputToukokuun Uuden musiikin illassa kuullaan kantaesityksiä kahdelta kiinnostavalta säveltäjältä

Toukokuun konsertissa kantaesityksensä saa Sointi Jazz Orchestran pianisti Aleksis Liukon uusi kuusiosainen teos A Walk in the Park, jonka inspiraationa ovat olleet Haukiveden maisemat ja tunnelmat eri vuodenaikoina. Konsertin toisella puoliskolla kuullaan muusikko-säveltäjä Teemu Eerolan kansanmusiikista ammentava teos Uria II, jonka viulusolistiksi saapuu huikea Tero Hyväluoma.

Sointi Jazz Orchestra feat. Tero Hyväluoma
ti 16.5.2023 klo 19 @ Malmitalo, Helsinki / Liput

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s