Sid Hillen sävellyskonsertti Temppeliaukion kirkossa perjantaina 14.4.2023

Konsertissa kuullaan Sid Hillen palkittuja big band -sävellyksiä sekä kahden Sointi Jazz Orchestralle sävelletyn uuden teoksen kantaesitykset.

Pääsiäisen jälkeisenä perjantaina Sointi Jazz Orchestra sukeltaa Sid Hillen kiehtovaan musiikilliseen maailmaan. Konsertin ohjelmisto koostuu Hillen jazzorkesterille kirjoittamista sävellyksistä, jotka ovat menestyneet erilaisissa kilpailussa niin Suomessa kuin maailmalla. Lisäksi konsertissa kantaesitetään kaksi Sid Hillen Sointi Jazz Orchestralle säveltämää uutta teosta. Hillen kiinnostavissa sävellyksissä klassisen ja jazzmusiikin elementit yhdistyvät persoonalliseksi sävelkieleksi, joka inspiroi ja yllättää.

Temppeliaukion kirkolla on erityinen merkitys Hillen taiteilijauralla: hän on usean vuosikymmenen aikana järjestänyt kirkossa yli 80 Two Moons -sarjan konserttia, ja tulevana keskiviikkona hän soittaa kirkossa 600:n improvisaatiokonserttinsa.

Sid Hille (s.1961) on saksalais-suomalainen pianisti-säveltäjä, joka on vaikuttanut Suomen musiikkikentällä jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Big band -kokoonpanojen lisäksi hänen sävellyksiään ovat esittäneet useat eri kamariorkesterit, puhallinorkesterit ja kamarikokoonpanot ympäri Suomen. Lisäksi Hille on säveltänyt musiikkia useisiin suomalaisiin elokuviin.

Sointi Jazz Orchestra x Sid Hille
pe 14.4.2023 klo 19 @ Temppeliaukion kirkko, Helsinki
Kesto n.75min
Liput ennakkoon: 22/15/10€. Liput ovelta 25/20/15€