Uuden musiikin illassa kuullaan kantaesityksiä kahdelta kiinnostavalta säveltäjältä

Toukokuun kantaesityskonsertissa kuullaan uutta musiikkia Sointi Jazz Orchestran pianisti Aleksis Liukolta sekä muusikko-säveltäjä Teemu Eerolalta. Liukko on säveltänyt Sointi Jazz Orchestralle kuusiosaisen A Walk in the Park -sarjan, jonka inspiraationa ovat toimineet Haukiveden maisemat ja tunnelmat eri vuodenaikoina. Konsertin toisella puoliskolla kuullaan Eerolan kansanmusiikista ammentava teos Uria II, jonka viulusolistiksi saapuu kansanmusiikkiviulismin supertähti Tero Hyväluoma.

Tero Hyväluoma on viisikielisen viulunsa kanssa seikkailut musiikkityylien rajapintoja koetellen ympäri maailmaa, konsertoiden yli viidessäkymmenessä maassa. Tällä erää häntä kuulee moninaisissa yhtyeissä ja projekteissa, mm. Frigg, Tsuumi Sound System, Teho ja Tjango! Omaa musiikkiaan Hyväluoma on julkaissut kahdella albumilla, joista jälkimmäinen saavutti Teostopalkinto- ja Emma-ehdokkuudet.

Aleksis Liukko on kuopiolaislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt pianisti ja säveltäjä. Hän soittaa omaa nimeään kantavassa triossa, joka julkaisi ensialbuminsa ”The Sonic Sessions” joulukuussa 2022. Lisäksi hän soittaa mm. Sointi Jazz Orchestrassa, Laura Annika Quartetissa sekä muissa, myös jazzin genrerajoja ylittävissä yhtyeissä. Hänen big band -sävellyksiään ovat esittäneet SJO:n lisäksi mm. Bohuslan Big Band ja UMO Helsinki Jazz Orchestra. Vuonna 2017 hän sijoittui kolmanneksi Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailussa.

Teemu Eerola on joensuulaislähtöinen muusikko, säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Vuonna 2018 musiikin maisteriksi valmistunut Eerola on monipuolinen hahmo äänitaiteidenalalla, ja hän on säveltänyt musiikkia muun muassa useille big band -kokoonpanoille, tanssiteoksiin sekä jousiyhtyeille. Eerolan tuoreimpiin kokoonpanoihin kuuluu Nåmen, joka julkaisi debyyttialbuminsa syksyllä 2022.

Uuden musiikin ilta
ti 16.5.2023 @ Malmitalo, Helsinki
Kesto n. 1h 40min (sisältää väliajan)
Liput: 20/15/10€

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s