KOKOONPANO

Nuorten ammattilaisten muodostama Sointi Jazz Orchestra on syksyllä 2013 perustettu 18-henkinen yhtye. Tuoreella soundillaan yhtye on jo vakiinnuttanut paikkansa parhaiden big band –kokoonpanojen joukkoon. SJO on erikoistunut toteuttamaan konserttikokonaisuuksia, joiden keskiössä on eri musiikkityylejä yhdistelevät polveilevat sävellykset. Elokuvallisia tunnelmia, taidokkaita improvisaatioita sekä yllätyksellisiä sovitusratkaisuja pursuava musiikki luo konserteista ainutlaatuisen sanattoman musiikkimatkan, joka pitää kuulijan otteessaan.

Toukokuussa 2016 yhtye julkaisi menestyksekkään joukkorahoituskampanjan avustukselle debyyttialbuminsa Syntymä, joka on ihastuttanut ja herättänyt laajasti median huomion. Sekä CD:nä että vinyylinä julkaistu albumi tallensi SJOn esittämästä originelliohjelmistosta hioutuneimmat helmet. Lisäksi yhtye on toteuttanut uudelleensovitetun versionsa perinteisestä Tiernapojat-kuvaelmasta yhdessä neljän laulusolistin kanssa, esittänyt teatterin ja konsertin yhdistävän Juhlat-näytöksen yhdessä Ylioppilasteatterin kanssa, kantaesittänyt SJOlle ja legendaariselle Juhani Aaltoselle sävelletyn moniosaisen Saarnaaja-teoksen sekä äänittänyt Jouluradion tilauksesta oman versionsa Hoosianna-virrestä yhdessä saksofonisti Jukka Perkon kanssa.

Sointi Jazz Orchestrassa yhdistyvät pienyhtyeen svengi ja vapaus suuren kokoonpanon soundiin. Monipuolinen vaihtosoitinten käyttö ja tuore tapa käsitellä big band -kokoonpanoa muodostavat kokonaisuuden, joka ei jätä ketään kylmäksi. Kokoonpanon pyrkii tekemään yhteistyötä eri taiteenalojen kanssa, ja myös visuaalisuudella on esityksissä merkittävä rooli.


Kokoonpano:

Rasmus Soini: musiikinjohto

Petteri Hietamäki (altto- ja sopraanosaksofoni, huilu)
Sami Leponiemi (alttosaksofoni, klarinetti)
Frans Thomsson (tenori- ja sopraanosaksofoni, klarinetti)
Janne Saarinen (tenorisaksofoni, oboe)
Pekka Seppänen / Joakim Berghäll (baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello)

Teemu Mattsson / Tommi Kolunen (trumpetti, flyygelitorvi, pikkolotrumpetti)
Tomi Nikku (trumpetti, flyygelitorvi)
Ilkka Arola / Leo Kylätasku (trumpetti, flyygelitorvi)
Jasmin Afaneh (trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu)

Hannes Kaukoranta (käyrätorvi)
Mikko Haanpää (pasuuna, bassopasuuna)
Panu Luukkonen (pasuuna)
Matti Vuolahti (pasuuna)
Kenneth Ojutkangas (tuuba, bassopasuuna)

Aleksis Liukko (piano)
Oskari Siirtola / Kaisa Mäensivu (kontrabasso)
Joona Räsänen / Siiri Partanen (rummut, lyömäsoittimet)